Onze oplossingen

Consultancy

Heeft u een energie-adviseur nodig?

Wij adviseren over energie-optimalisatie en wettelijke vereisten voor energie-efficiëntie. Op het gebied van energie-optimalisatie bieden wij een meting van de staat/conditie van het systeem, dat helpt om onvolkomenheden in het verwarmingssysteem te ontdekken.  

Dat wil zeggen dat door middel van de monitoring die door Brunata of door de energie manager van het gebouw wordt uitgevoerd, wordt gezorgd voor een aangename temperatuur (verwarming en warm water) en een optimale koeling van de stadsverwarming worden gewaarborgd. Verder wordt een overzicht van alle niet-zichtbare elementen in het systeem gecreëerd, zoals stijgbuizen.

Consultancy over energie is vooral waardevol voor een administrateur,verwarmings- of energiemanager van een gebouw, die een bestuurslid of een professional binnen de administratie kan zijn.

Wij bieden verschillende pakketten aan voor consultancy op het gebied van energie-optimalisatie. Neem contact op met onze afdeling verkoop om erachter te komen welke optie het beste past bij uw behoeften.  

Wat zijn de wettelijke voorschriften?

In oktober 2012 ondertekenden de EU-lidstaten de nieuwe EU-Energierichtlijn (EED, nr. 2012/27/EU) en een paar maanden later trad de richtlijn in werking. 

De achtergrond voor de richtlijn was de wens om in 2020 het doel van 20% energiebesparing te bereiken, omdat uit de statusbeoordeling van de Europese Commissie bleek dat dit niet zou gebeuren als er geen verdere energiebesparingen werden gerealiseerd.

De richtlijn bevat daarom een groot aantal gebieden, waarvoor moet worden gestreefd naar energiezuinige oplossingen – inclusief het gebied dat betrekking heeft op warmte(verdelings)afrekeningen.

Als u niet zeker weet of u voldoet aan de wettelijke eisen, kunnen wij u helpen. Alle oplossingen van Brunata voldoen aan de bovenstaande eisen. En door het combineren van op afstand uitleesbare meters en onze online netwerkoplossing, is het ook mogelijk om het verbruik en apparaatgegevens online te volgen en te vergelijken.

Lees meer over wetgeving hier.