Onze oplossingen

Afrekeningen

Brunata kan helpen met het opstellen van de afrekeningen voor verwarming. Dit betekent dat wij het totale warmteverbruik verdelen onder de bewoners die gebruik maken van de verwarming in het gebouw.

Dit zorgt voor een eerlijke verdeling en correcte facturatie van het warmteverbruik van de bewoners.

De toewijzing gebeurt door middel van Brunata's elektronische warmtekostenverdeler of warmtemeter. De meting van de warmte is afhankelijk van de warmtebron van de ruimte, of het nu een appartement, winkel of iets dergelijks is. Zo houdt de meting van warmte verband met de warmtekostenverdeler op de radiator en de meting van de warmtemeter die van alle verwarmingslichamen samen.

Sinds 2013 is het verplicht in Nederland om het warmteverbruik te factureren op basis van werkelijk verbruik. Het doel van het installeren van een warmtekostenverdeler is om te zorgen dat mensen energie besparen. Brunata's Futura Heat, een warmtekostenverdeler, die is ontwikkeld met de gepatenteerde dual-sensor-meting – dit zorgt ervoor dat iedereen alleen hoeft te betalen voor zijn/haar werkelijke verbruik. Er is, met andere woorden, een sensor voor het meten van de warmte in de kamer, en een tweede sensor voor het meten van de warmte afkomstig van de radiator. Dit betekent dat de meter alle warmte meet die in de kamer wordt afgegeven door de radiator (toegevoerde warmte) en alle warmte die de radiator absorbeert vanuit de kamer (afgetrokken warmte), bijvoorbeeld warmte van de zon of een kachel. De toegevoerde warmte minus de afgetrokken warmte is gelijk aan de warmte die de bewoners echt verbruiken, en dat is precies de warmte waar de bewoner voor moet betalen.

Brunata Futura Heat bestaat in verschillende uitvoeringen met externe radiator en/of ruimtesensoren. 

Wilt u meer weten over onze verschillende aanbiedingen voor verwarming en warmtemeters, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

Zelfs de kleinste veranderingen aan het gebouw kunnen een beslissende invloed op uw factuur hebben. Daarom zijn er een aantal voordelen wanneer u de veranderingen bijhoudt die optreden gedurende het hele jaar. Hoe meer we weten over uw gebouw, hoe correcter uw jaarafrekening zal zijn. En zal de kostenverdeling tussen de bewoners eerlijker zijn. Tegelijkertijd kunnen we sneller een afrekening maken wanneer we voorafgaande kennis hebben over de veranderingen in het jaar.